Asyiqin Ismadi : Dari Johor lalu Perak untuk ke Cameron Highlands .
Blog ini adalah cerita yang diungkapkan dengan indah dan menjadikan aku yang pernah menjadi manusia , kembali manusia .

Monday, December 17, 2012

Dari Johor lalu Perak untuk ke Cameron Highlands .

Assalamualaikum .

As yu'olls noe , gua kan pergi melancong dengan itu family dan sedara-mara gua yang paling rapat . Bermacam-macam rintangan ye nak sampai ke destinasinya . lupa nak bagitau , gua pergi new zealand malaysia  aka cameron highlands . kereta rosak tu perkara biasa lah kan , katanya nak adventure kan. hahaha . kami gerak pukul 4 pagi dan meredah highway yang masih gelap dan memerlukan lampu untuk menyuluh sepanjang jalan . kami berhenti dekat ayer keroh untuk sembahyang subuh dan kembali meneruskan perjalanan . dan as usual gua dan adik beradik gua yang lain tidur sepanjang jalan .

perjalanan mengambil masa selama 7 jam , ya . lamanyaa jangan cerita . bangun tidur bangun tidur still tak sampai-sampai lepastu dah laa tak ada line maxis . kalau tak boleh gua bergurau dengan arjuna untuk menghilangkan boring .

walaupun malaysia tewas dengan thailand tapinya gua tetap berbangga menjadi rakyat malaysia . kalah bermaruah ye bukan menang dengan cara tahi macam tu . thailand loser k loserrr . dan gua benci pengadil tahap kritikal nak mati , gua sumpah pengadil tu darurat sampai mati . hahaha 

Gua tak beli banyak benda kat sana . gua cuma beli stokin dan mafla untuk menghilangkan sejuk beku kat sana . nak mandi pon fikir sepuluh kali . atuk gua kemain bershopping sakan dekat sana . kalau tak gua , adik sedara gua lah yang jadi mangsa mengangkat barang atuk gua . nampak jagung , beli . nampak keledek , beli , nampak sayur , beli . eh , kalau boleh semua nak dibeli . meroyan ha kena bawak banyak-banyak , dah laa sejuk . sabar je laa . hahaha
dan gua sebenarnya malas nak cerita panjang-panjang , bukan kau orang nak baca pon . nah , tengok lah gambar yang ada ni . 














gambar terakhir
|

|
|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

jeng jeng jeng ......
" Apahal muka kau buruk sangat ni ngah ?"- Mak Incik

" tetiba jadi macam tu mak , comel lah tu . kan anak mak jugak . haha "-Gua 

Arjuna tak cukup tidur dan emosinya kurang stabil dan gua yang kena dan gua buat selamba je padahal memang gua yang salah . nasib kau lah arjuna dapat gua ni , sabar je hari-hari kena layan gua yang suka buat kau marah sampai tahap dewa . hahaha .

p/s : arjuna kalau marah amatlah menggerunkan . pisyoww !

1 comment: